Kuřecí maso jako základ jídelníčku

Kuřecí maso jako základ jídelníčku

Pokud se zajímáte o zdravou stravu nebo chcete například zhubnout, tak jste jistě narazili na informaci, že kuřecí maso je pro lidské tělo velmi prospěšné. Zařazovaní masa obecně do našeho jídelníčku zapříčiňuje velký přísun bílkovin a také nás zasytí na dlouhou dobu.

Jaké jsou hlavní benefity konzumace kuřecího masa?

Jednou z hlavních výhod kuřecího masa je vysoký obsah proteinu a již zmíněných bílkovin. Bílkoviny jsou nezbytné pro stavbu a obnovu tkání a hrají důležitou roli při produkci enzymů a hormonů. Pro sportovce, kulturisty a všechny, kteří se snaží budovat svaly, je kuřecí maso nejlepší volbou pro růst svalů a regeneraci. Kromě skvělých nutričních hodnot může kuřecí maso nabídnout i skvělou chuť. Kvalitní kuřecí maso ovšem musí pocházet i od spolehlivého zdroje. Chov i zpracování masa musí probíhat za přísných podmínek, aby bylo dosaženo té nejlepší chuti i kvality. Vybírejte dodavatele svého masa pečlivě a mějte na svém stole pouze kvalitní potraviny.

Producentem čerstvých kuřecích produktů je Drůbežářský závod v Klatovech. Tento závod patří mezi největší zpracovatele kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České́ Republice. Hlavním produktem Drůbežářského závodu Klatovy je chlazené́ (čerstvé́) a mrazené́ kuřecí́ maso. Nedílnou součást výroby dnes tvoří́ uzeniny (salámy, šunky, uzená masa, drobné̌ sekané́ masné́ výrobky, tlačenky a aspiky), polotovary a tradičně̌ již̌ každé́ léto výrobky pro grilovací́ sezónu, které́ jsou plně̌ bez chemických aditiv, tedy na bázi přírodních barviv a konzervantů. Měsíčně produkují zdravé́ kuřecí́ maso v objemu 2 000 tun a také́ 650 tun masných výrobků. Celý proces výroby a zpracování kuřecího masa je do detailu podmíněný těm nejpřísnějším podmínkám. Vychutnejte si plnou chuť kuřecího masa z DZ Klatovy, jistě nebudete litovat.